FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hypnoterapi

1Hvad er hypnoterapi?
Hypnoterapi er en effektiv form for terapi, fordi klienten er i hypnose, og der dermed er åben adgang til underbevidstheden. Derfor behøver man ikke bruge lang tid på at finde ud af, hvor et problem stammer fra, men man kan gå direkte til sagens kerne og forløse traumet eller konflikten. En meget udbredt teknik til hypnoterapi er regression. Her går vi tilbage til det allerførste tidspunkt, hvor et problem opstod. Bare det at få forståelsen for, hvor et problem kommer fra, giver en lindring i sig selv. Derudover forløser vi traumet gennem healing og visualiseringsøvelser. En anden teknik er progression, hvor man går frem til et potentielt fremtidsscenarie og undersøger konsekvenserne af forskellige valg. Denne teknik er rigtig god, hvis klientens problem skyldes en uhensigtsmæssig nuværende situation. Udover at gå frem og tilbage i tiden, kan man også bruge hypnoterapi til at lave partsterapi. Der får klientens delpersonligheder, der er i konflikt, mulighed for at komme i dialog og finde det kompromis, som er allerbedst for klienten. Det kan fx være, at én del af dig er meget pligtopfyldende mens en anden del af dig er doven. Dette kan skabe nogle indre konflikter, som kan være svære at overskue i den almindelige vågne tilstand, men i hypnosen kan de enkelte delpersonligheder kaldes frem én ad gangen og få lov at udtrykke sig, så du får en forståelse for, hvorfor du nogle gange handler, som du gør. Når delpersonligehederne laver et kompromis, bliver det meget lettere for dig at træffe beslutninger, som er gode for dig.
2Hvad er hypnotisk trance?
Hypnotisk trance er en naturlig tilstand, som vi alle kender fra hverdagssituationer. Når man kører ud ad motorvejen og pludselig opdager, at man har været lidt "væk", har man været i det, der kaldes "highway hypnosis" eller "motorvejshypnose". Under en hypnotisk trance er hjernebølgerne på den samme bølgelængde som lige før eller lige efter nattesøvnen. Ordet 'trance' kan måske virke lidt skræmmende, fordi det kan give associationer til tab af fri vilje. Men en hypnotisør kan ikke få en klient til at gøre noget, som klienten ikke selv ønsker. Du kan både tale og bevæge dig under hypnosen. Under hypnosen er kroppen og sindet behageligt afslappet, samtidig med at du er i stand til at fokusere på det, terapeuten siger, og følge dennes instruktioner. Du vil kunne huske ting, som du ellers har glemt, fordi din underbevidsthed husker alt, og det er underbevidstheden, der taler i en hypnose.
3Hvad kan hypnoterapi hjælpe på?
Hypnoterapi kan hjælpe på en lang række psykiske og fysiske problemer. Det kan fx være: Indre konflikter - Traumer og blokeringer - Angst og depression - Fobier - Allergier - Skader - Sygdomme - Uhensigtsmæssige vaner og mønstre, fx overspisning eller rygning - Livskriser og svære livsvalg - Uhensigtsmæssige overbevisninger - Søvnproblemer - Problemer med selvværd eller selvtillid. Måske undrer du dig over, hvordan hypnose kan hjælpe på fysiske problemer. Det kan det, fordi i min verden er der altid en følelsesmæssig årsag bag fysiske symptomer, så hvis man vil fjerne et symptom, må man fjerne årsagen. Fx kan galdesten være et symptom på uforløst vrede. Under hypnoterapien kan man så forløse situationen, der har skabt vreden, og dermed lindre eller fjerne det fysiske symptom.
4Hvordan foregår en behandling med hypnoterapi?
Først tager vi en samtale, hvor vi afklarer, hvad problemet er, og hvordan du ønsker at komme til at have det. Vi taler om, hvad det vil sige at være i hypnose, og om du har tidligere erfaringer med hypnose. Jeg viser dig en åndedrætsteknik, og vi laver sammen nogle bekræftelser, dvs. vi skriver de overbevisninger ned, du gerne vil have i stedet for dine gamle overbevisninger. Så kommer på du enten på briksen eller divanen, hvor jeg taler dig ned i en behagelig, afslappet tilstand. Jeg fortæller dig nogle ting, du skal forestille dig, og dette hjælper dig til at slappe af og blive fokuseret. Herefter bruger vi en terapeutisk teknik til at forløse problemet. Det kan enten være regression, hvor vi går tilbage i tiden, progression, hvor vi går frem i tiden, eller partsterapi, hvor jeg mægler imellem dine delpersonligheder. Til sidst hjælper jeg dig med at indkode dine nye overbevisninger, så de sletter de gamle overbevisninger, ved at sige dine bekræftelser til dig gentagende gange, mens du er i den rette tilstand. Og så tæller jeg dig op til din vågne bevidsthed.
5Hvordan er det at være i hypnose?
At være i hypnose kan sammenlignes med at lave en guidet meditation. Kroppen er afslappet og sindet er fokuseret og koncentreret. Du kan bevæge dig og tale og du har din frie vilje til at lade være med at følge hypnotisørens anvisninger, hvis du ikke vil. Mange forestiller sig, at når man er i hypnose, er man helt væk. Sådan er det ikke. Det minder mere om at læse en bog: Du er med i handlingen og ser måske indre billeder, får følelser eller andre sansninger, og samtidig ved du godt, hvor din krop befinder sig.
6Hvordan forbereder jeg mig på en hypnoterapi-behandling?
Kom så vidt muligt veludhvilet og uden at være påvirket af stimulanser såsom kaffe, alkohol og energidrikke. Du skal helst have en idé om, hvilket problem du ønsker at få løst. Du kan også komme med flere problemer, og så finder vi sammen ud af, hvor vi skal starte.
7Hvorfor bruge hypnose?
Hypnose er en meget effektiv form for terapi, fordi den går direkte til sagens kerne. Når du er i den hypnotiske tilstand, er der adgang til din underbevidsthed, som husker alt. Dermed behøver man ikke bruge lang tid på at tale og analysere sig frem til problemets årsag men kan løse problemet i løbet af én eller få behandlinger.
8Kan alle hypnotiseres?
90 % af alle mennesker kan hypnotiseres. De grupper, der ikke kan, inkluderer børn under fire år, personer med nedsatte kognitive evner og koncentrationsforstyrrelser, personer der lider af psykoser og autisme samt personer der har meget svært ved at slippe kontrollen. Selvom du har prøvet hypnose tidligere, hvor det ikke lykkedes for dig at komme i trance, skal du ikke give op. En succesfuld hypnose afhænger nemlig ikke kun af klientens hypnotiserbarhed men også af hypnotisørens evner, klientens og terapeutens relation samt klientens træning i at blive hypnotiseret. For hver gang man prøver at blive hypnotiseret, bliver det lettere at komme i den rette tilstand.
9Hvad er Soul Key hypnose?
Soul Key hypnose er et særligt værktøj, hvor klienten kan tage på en indre rejse til tidligere liv og livet mellem livene for at finde svar på dybe eksistentielle spørgsmål og få forløsning af traumer, der ligger længere tilbage end det nuværende liv. Under en Soul Key session kan du rejse til livet mellem livene, hvor du kan møde din vejleder, din sjælegruppe og Rådet, som giver sparring på dine inkarnationer. Du kan finde svar på, hvorfor du har valgt omstændighederne for dit liv og få nye indsigter i din sjæls kompetencer og livsformål. En Soul Key session varer op til 3 timer inklusiv forsamtale.


Healing

1Giver healeren sin egen energi væk?
Nej. Healeren henter energien fra en ikke-fysisk kilde og sender den videre til klienten. På den måde bliver healerens egen energi ikke brugt op. Både Reiki og healingsenergi fra Ny Tids Healing eksisterer som energikilder, som healeren kan forbinde sig til og formidle til modtageren.
2Hvad er healing?
Healing er overførsel af energi fra en ikke-fysisk kilde via healeren til klienten. Denne energi hjælper klientens krop og sind til at komme i balance og genopbygge sig selv.
3Hvad hjælper healing på?
Healing kan hjælpe på en lang række fysiske og psykiske udfordringer. Eksempler kan være traumer, blokeringer, hypersensitivitet, sorg, angst, uro, ubalancer, smerter, skader og sygdomme. Healing kan sågar sendes til situationer, så tingene lettere går som de skal, fx en jobsamtale eller en eksamen.
4Hvordan foregår en healing?
Healing kan gives på tre forskellige måder: 1) Med håndspålæggelse. Klienten ligger på en briks eller en divan fuldt påklædt og eventuelt med et tæppe på og et tørklæde over øjnene. Healeren lægger sine hænder let på klientens krop, og mange vil kunne mærke varme, kulde eller sitren. 2) Uden kropskontakt. Her sidder vi på to stole over for hinanden med lukkede øjne, og sender jeg energien til dig. Her vil du også kunne mærke forskellige milde healingstegn. 3) Som fjernhealing. Klienten kan ligge på sin egen sofa og modtage healing fra healeren, som sidder i sin praksis. Dette kan føles overraskende meget ligesom de to andre former for healing. Healing kan også kombineres med hypnoterapi. I så fald vil du ligge på briksen og jeg vil lægge hænderne på dig eller sende energi til dig imens du er i hypnose.
5Hvordan føles det at få healing?
Det er naturligvis altid individuelt, hvordan man oplever at modtage healing. Nogle mærker en hel masse, mens andre ikke mærker så meget imens healingen står på. Det er dog meget almindeligt at opleve kulde, varme og sitren i kroppen, og næsten alle bliver meget afslappede.
6Skal man tro på healing, for det virker?
Nej. Healingen har en effekt i sig selv. Du skal blot sige ja tak til at modtage healingen. Når det så er sagt, så har det altid en positiv effekt at tro på sin egen helbredelse. Dette gælder for alternativ behandling så vel som konventionelle behandlingsformer.


Guidekontakt

1Hvad er guidekontakt?
Guidekontakt er samtale med åndelige guider via en menneskelig kanal. Du kan stille spørgsmål om alt mellem himmel og jord og blive vejledt til at træffe gode beslutninger.
2Hvad kan man spørge om?
Du kan spørge om alt mellem himmel og jord. Det er dog ikke alting vi må få at vide af guiderne, fordi der også kan være ting, vi selv skal tage stilling til eller opdage. I så fald vil guiderne i stedet lede dig godt på vej til at træffe dine egne valg. Guiderne kan godt finde på at stille spørgsmål tilbage eller give øvelser med hjem som en måde at støtte dig i at finde dine egne svar.
3Hvem er guiderne?
Guiderne er åndelige mestre, engle og vejledere. Nogle af dem er kendte åndelige guider såsom Kristus, Merlin, Hvide Ørn, Kwan Yin, Kryon, Maria Magdalene og ærkeenglene, og andre er mindre kendte. Fælles for dem alle er, at de er meget højfrekvente væsner, som altid kommer i kærlighed og svarer ud fra det højeste gode. Derfor elsker jeg at arbejde med guidekontakt.
4Hvordan foregår en session med guidekontakt?
Som kanal stiller jeg ind på 'det guidede felt', og sender dit spørgsmål afsted til guiderne. Så svarer den eller de guider, der ved mest om emnet. Svarene lander som ord og billeder inde i mit hoved, og så siger jeg ordene højt og beskriver billederne. Guiderne kan godt finde på at stille spørgsmål tilbage eller give øvelser med hjem som en måde at støtte dig i at finde dine egne svar. Du vil sommetider kunne opleve, at min sprogbrug, stemmebrug eller mimik ændrer sig, fordi guiderne taler direkte igennem mig.
5Hvordan bestiller jeg en guidekontakt på skrift eller lyd?
Send en mail med dit spørgsmål til kontakt@riejespersen.dk. Sørg for at spørgsmålet er formuleret så konkret som muligt, så det er helt tydeligt, hvad du ønsker svar på. Husk også at angive, om du ønsker svar på lydfil eller skrift. Du modtager dit svar via mail enten som en PDF-fil eller et link til download af lydfilen. Vedhæftet er også en faktura på 99,- pr. spørgsmål.


Praktiske spørgsmål

1Hvad koster det?
Se venligst priserne på siden "Priser", der ligger under menupunktet "Om".
2Hvordan booker jeg en tid?
Du booker en tid ved at ringe eller skrive til mig på mobil 60 85 51 19 eller ved at sende en mail til kontakt@riejespersen.dk
3Hvor foregår behandlingerne?
Behandlingerne kan foregå tre steder: Online via programmet Zoom, i min hjemmeklinik på Bakbjergvej 20, 8653 Them eller i Behandlerhuset Rislundvej 12, 8240 Risskov. Når du booker din tid, aftaler vi, hvor behandlingen skal foregå.
4Hvorfor vælge Rie?
Mine særlige styrker ligger i, at jeg er født med en stor empati, en stærk forbindelse til min sjæl og den åndelige verden, og et par healerhænder, der er trænede gennem mange liv. Jeg sætter etikken først og gør altid mit ypperste for at hjælpe dig med de udfordringer, du kommer med. Jeg har mange forskellige værktøjer, som jeg kombinerer, så de understøtter hinanden og skaber ekstra effektive resultater. Der findes rigtig mange alternative behandlere, så det er ikke altid let at finde den helt rigtige. Jeg anbefaler, at du mærker efter, hvilken behandler, der taler mest til dig. Hvis du er i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte mig, og så vil jeg gerne hjælpe dig med at afklare, om jeg er den rette behandler for dig, eller der er en anden behandlingsmetode, som vil være bedre for dig. På siden "Andre siger" under menupunktet "Om", kan du læse andre klienters udtalelser om deres oplevelser hos mig.